Motorrevisie

Wat is motorrevisie?

Revisie betekent letterlijk herzien. In ons geval betekent het inspecteren en herstellen van motoren. 
 
Wij halen de motor compleet uit elkaar. Tijdens dit proces worden de verschillende onderdelen compleet gereinigd, geïnspecteerd en als dat nodig is bewerkt of vervangen.
 
Bij een motorrevisie worden altijd de lagers, pakkingen en zuigerveren vervangen. Wij voeren alle werkzaamheden zelf uit. Daaronder vallen bijvoorbeeld : 
  • vlakken van motorblokken en cilinderkoppen 
  • het slijpen van krukassen
  • cilinders boren en honen

Belangrijk om te weten is waarom een revisie noodzakelijk was. Daarom wordt ieder onderdeel tijdens dit revisie proces nauwkeurig geïnspecteerd zodat de motor weer vele jaren probleemloos mee kan.

Zeker bij klassieke motoren of auto's rijdend op LPG kan het noodzakelijk zijn om de klepzetels te vervangen door geharde zetels. Daarmee kan voorkomen worden dat de kleppen vroegtijdig verbranden en uw auto ook in de 21e eeuw weer betrouwbaar kan blijven rijden. 

Tijdens het opbouwen van het motorblok kunnen wij rekening houden met de wensen van de klant. Extra bewerkingen om meer vermogen of een betere prestatie te bereiken kunnen wij uitvoeren. Onder het kopje Tuning kunt u hier meer over lezen.